Noratrofén gick som en dans!

I lördags den 14/9 körde vi alltså den näst sista deltävlingen i Västra Cupen. Det var vi, Eddie Hörbing och Mats Jonsson som möttes i klassen App K, och vi behövde alltså bara ta oss i mål för att få poäng i cupen.

Teamet möttes upp i Järnboås ett par mil utanför Nora på lördagsmorgonen. Det var soligt men en aning kallt i luften, men det är ju skönt för oss som ska tävla då det blir en aningen hett i kupén kan man säga 🙂

Anmälan och besiktning gick utan problem sedan ställdes serviceplatsen upp, och med oss idag hade vi Morgan Björk och sen lite hjälp av Jimmy´s crew också. Camilla hade som vanligt sin privatchaufför Brandin och resten av rallyfamiljen var utplacerad på SS3 där de hittat en potentiell avåkarböj för dagen! Det vill ju te att försöka få se lite action när man ska titta på rally en halv dag!

Sån action ville inte Morgan & Camilla ha, bara gasa, ha roligt och ta sig i mål var dagens ambition!

Klart på serviceplatsen som var belägen i en grusgrop några km från högkvarteret. Foto: Morgan Björn.

Sedan begav vi oss till starten nere vid Järnboås skola. Där grillades det hamburgare och stämningen var på topp. Camilla förberedde noterna, det var en del ändringar i roadbook denna dag.

Strax efter klockan tolv gav vi oss ut mot SS1, den var ca fem km lång. Allt flöt på bra förutom att V4:an var hal i framänden och det sladdade på rejält. Vi testade ett par nya däck och kunde konstatera att det INTE var passande för grusvägar i skogen. Vi fick rulla vidare på dem i alla fall och klarade av SS2 utan problem också. Väl i servicen slängde teamet på andra däck som Morgan visste var bättre fäste med.

Så ut mot SS3 där Camillas familj satt och hade rapporterat att det blivit en rejäl avåkning där med ambulans som följd. Trots detta var förare och kartläsare ok men behövde kollas upp på sjukhus. Så när vi kom till TK:n vid SS3 stod ett 40-tal ekipage där och väntade på att rallyt skulle fortsätta. Camilla fick gå in till fots med tidskortet, för man måste in i TK på ”sin” minut. Såhär ser det ut:

Ja, efter lite störningar, och Camillas dörr som flög upp en bit in på sträckan och sen förvarningen om avåkningen som satt sig i huvet, gjorde att co-drivern kom av sig i noterna, just på den sträckan som svängde som mest haha så typiskt!! Men Morgan körde på rutin och sladdade sig runt de tre km som sträckan var ändå. Och det märktes tydligt att de andra däcken hade mycket bättre fäste! Det här var en rolig sträcka!

Här kommer vi i avåkarböjen på SS3, det gick ju bra utan noter det!

Film: Christer Brandin.

Även SS4 klarades av utan problem. De sista 3 km av åtta var en mindre skogsbilväg med gräs i mitten och det small och hoppade bra med V4:an så lite mörbultad är man allt fortfarande!

Foto: Hans Edvardsson

Men vi kom i mål med hel bil och tog våra åtta poäng i Västra Cupen så vi håller ledningen där med nu 55 poäng! Sista deltävlingen kommer alltså att bli riktigt spännande! Det är Rikspokalen i Örebro  den 5/10, med 3SS. Missa INTE den!!

Tack till alla inblandade för denna gång!

// Morgan Björn Motorsport