Laxårallyt 190525

 

Foto: Camilla Holmquist

I lördags gick Laxårallyt av stapeln med start vid ett kylslaget Laxå Motorstadion och vi fick startnummer 18, vilket var perfekt innan vägarna hann bli för hårt åtgångna, och det mesta rullgruset hann sladdas bort. Laxå är lite utav hemarena för mig;  Co-driver Camilla, som senast läste där 2015 och inte åkt något rally efter det, förrän i Götene den 11/5. Det märktes att notläsning är en färskvara för direkt på SS1 tappade jag bort mig i noterna och kom aldrig tillbaka haha! Så det blev lite ”Midnattsolsrallyt” och Morgan fick köra onotat de 6.95 km som sträckan var, smal och med många stenar.  Det var som tur var en svängig sträcka som passade V4:an och Morgans körstil bra.

Jag fick svälja mitt nederlag och vi pratade ihop oss om en lösning för hur vi ska göra nästa gång jag kommer av mig i noterna! Här köar vi till SS2 där det var lite stopp pga en avåkning.

Foto: Camilla Holmquist

SS2 var benämnd som en smal och stenig skogsbilväg med några luriga svängar, av notskrivare Patrik Barth. Med den beskrivningen vaknade kartläsaren till och var med i läsningen hela sträckan! Det började på att stämma lite bättre allting och det var en riktigt rolig sträcka som var 7,56 km lång.

Efter det var det dags för 20 minuters service på Laxå Motorstadion, där vädret hade blivit bättre och solen tittade fram lagom för att tina upp servicepersonal Morgan Björk som såg över bromsarna på V4:an innan det var dags att transportera Saaben till dagens sista sträcka.

Foto: Camilla Holmquist

SS3 beskrevs som en ganska snabb sträcka med lurigheter och var 11.79 km lång. Här var det bara att ge allt för att kunna slå de andra V4:orna då vi missade lite på SS1 pga. den uteblivna notläsningen. Det gick undan trots en del rullgrus på sträckan. Jag hade familjen som åskådare på ett par ställen där, och de kunde konstatera att Morgan hade ett högt tempo förbi dem!

Här kommer vi ur en vänster 3 till höger 2 ca 9,5 km in på SS3!

Filmare: Christer Brandin

Det blev målgång med en hel bil och ett nöjt Team. Resultatet blev: 1:a bland Saabarna, 2:a bland B-förarna och 9:a av 14 totalt i klassen App K.

Tack till sponsorer och Teamet för den här helgen! 

MVH Morgan Björn Motorsport