Sammanfattning av säsongen 2019!

Hej rallyvänner!

Nu närmar sig juletider och vi summerar detta året med Team Morgan Björn Motorsport.

Det som skulle börja med ett inhopp för mig Camilla, under Götenerundan, slutade med att jag åkte högerstol hela säsongen i V4:an. Det har varit riktigt roligt och en bra erfarenhet att åka med en sån rutinerad förare som Morgan. Saaben har verkligen levererat och det var bara i Säffle på Lars  Erik Torp Memorial som vi inte kom i mål.

Sista rallyt för i år var Marknadsnatta den 26/10. Där fick Viktoria Johansson hoppa in, då jag hade förhinder. Tävlingen gick bra med en sån erfaren co-driver och ekipaget slutade på andra plats bland B-förarna och där knep Morgan 3 p i Svenska Rallycupen. Där slutade han på plats 13 av 43 totalt, vilket är riktigt bra med tanke på konkurrensen och skillnaden på effekt som råder mellan tävlingsbilarna i klassen App K. Men alla har garanterat lika roligt med dessa klenoder som rattas runt i skogen i skrämmande höga hastigheter. Med tanke på det så kan man verkligen konstatera att det är en rejäl merit som Morgan slagit  till med. Han har nämligen inte slagit eller rullat karossen på V4:an på de ca 65 tävlingar som den gått nu och denna bedrift rev av rejäla applåder idag i Örebro.                                                Dit hade vi nämligen styrt kosan idag för att ta emot andrapriset i Svensk Bilsports Västra Cup. Morgan Björk som varit med på nästan alla tävlingar i år var också med.

Detta fina foto var en del av priset idag. ( Klicka på bilden för att se den i större format).

Det blev pokaler och medaljer och man kan ju vara nöjd över att trots att allting inte alltid går 100 % felfritt under tävlingarna, så har vi ändå lyckats knipa några poäng här och där. Det ska gudarna veta att det inte alltid är självklart att komma i mål med hel bil. Det gäller ju att inte bara få med bilen IN i kurvorna, man måste ju få med bilen och farten UT ur kurvorna också 🙂 Och det måste jag säga att Morgan lyckats väldigt bra med trots diverse tatterkast och bredställ, men HALLÅ!! Man måste ju bjuda publiken på lite show också när man rattar en Svensk Klassiker som denna svarta svenska dröm!

Dignande prisbord på Hotell Scandic Väst i Örebro idag.

Ja, så det blev ju ett trevligt och lärorikt inhopp för mig denna säsong och jag vill passa på att tacka alla inblandade för det här året. Samarbetspartners och sponsorer. Servicepersonal, filmare och familjer som också blir ”drabbade” av dessa timmar av skruvande i garaget och tidiga morgnar på tävlingsdagar och sena kvällar. Men har man blivit biten av rallydjävulen en gång så är den svår att få bort, så är det bara! Och att stå i skogen en dag och äta medhavd matsäck och kolla på rallybilar är nog ganska hälsosamt ändå 😉

Två nöjda pristagare i Örebro idag!

Nästa år står än så länge högerstolens framtid oviss i V4:an, men Morgan jobbar på den biten. Själv ska jag göra ett nytt försök med att läsa åt min lillebror i VOC C, så är planen för nu i alla fall. Men man vet ju aldrig, man tackar inte nej till att sladda runt i en V4:a med en HagforsBjörn emellanåt heller. Så vi kanske ses i det här ekipaget någon tävling nästa år också!

God Jul och Gott Nytt 2020 önskar vi er alla!

MVH// Morgan Björn Motorsport