Dalslandstjuren 190817

Då har vi kört rally i Brålanda idag. Med som service var Morgan och Jimmy. Alla hade vi gått upp på småtimmarna för att bila ner till Dalsland där femte deltävlingen i Västra BF:s Rallycup gick av stapeln.

Anmälan och besiktning var snart avklarat i ett småregnigt Brålanda industriområde. Sedan var det bara att ladda, äta en andra frukost och förbereda noter för de fyra SS som tävlingen bestod av idag.

Strax efter klockan tolv rullade vi ut mot SS1som beskrevs som en rolig och smal sträcka med några luriga svängar och var 7,91 km lång. Pga av den senaste tidens regnande var sträckan rätt hal, men V4:an gick grymt bra vilket var glädjande för alla!

Här kommer vi farandes på SS1 i en  H4-> ner/Kr till V2+

Filmare: Christer Brandin

Både SS1 och SS2 som var snabb och med tvära svängar i 6,29 km som sträckan var, klarades av utan problem sedan bar det in mot service. Det var gott om tid med en hel timmes service denna dag. Morgan Björk grejar med bromsarna och Jimmy ska fylla på bensin.

Full fart på servicen!

Sedan var det dags att rulla 35 km mot SS3 som var dagens kortaste med sina 3,21 km. Jag tyckte vi knappt hann starta innan vi kom i mål! Men rolig var den!

Foto: Hans Edvardsson

Även SS4 som var dagens längsta på 10.19 km gick galant. Den beskrevs som en frän sträcka men LURIG!! i Patrik Barths noter.

SS4. Sista 1,3 km var samma som SS1!  Filmare: C. Brandin

Allt höll ända in i mål, och det räckte för dagen för att komma etta i App K, B-förare, och för den bedriften fick vi en varsitt fint pris i form av en tjur. Så det var med glada miner vi vände hemåt mot Hagfors och Askersund.

Tack för idag alla inblandade och en uppdatering om ställningen i Västra Cupen kommer så fort de uppdaterat den sidan.

MVH Morgan Björn Motorsport